Back-up

Off-site back-up is de oplossing voor organisaties die waardevolle informatie op een professionele manier willen beschermen. Een dienst die optimaal aansluit op uw IT-omgeving, maximale beschikbaarheid garandeert en uw data in Nederland opslaat is essentieel voor een succesvolle back-up strategie.

Wat is GuardData Back-up replicatie ?
GuardData Back-up replicatie biedt u de mogelijkheid om uw back-up buiten de muren van uw organisatie op te slaan. Dat kan een up-to-date kopie van uw data zijn of een tweede kopie van uw lokale back-up. Wanneer nodig zet u op een eenvoudige manier uw bestanden terug naar uw lokale omgeving. De back-up dienst werkt altijd naadloos samen met uw bestaande IT-omgeving.

GuardData Disaster Recovery Service
De Disaster Recovery Service biedt een volledige en veilige Disaster Recovery op basis van de replicatie van uw Virtual Machines naar de GuardData omgeving. Hiermee creëert u een volledige site failover naar de off-site GuardData locatie. Of u kiest voor een gedeeltelijke site failover om onmiddelijk over te schakelen naar de door u geselecteerde Virtual Machine replica’s.

De voordelen van GuardData Back-up:
– Vereenvoudig uw databescherming  Wij zorgen voor het technische platform voor uw back-up. Geen zorg meer over capaciteit, hard-, software en beheer. Vervang eventueel uw tape back-up door GuardData off-site back-up.
– Voorbereid op calamiteiten  Met de Disaster Recovery Service is uw continuïteit geborgd, zonder dat u zelf complexe en in kostbare technische voorzieningen hoeft te voorzien.
– Creëer zekerheid  Maximale zekerheid over de beschikbaarheid van uw data doordat een kopie van uw data op onze enterprise omgeving wordt opgeslagen. In het geval van een calamiteit op uw bedrijfslocatie worden virtual servers en data vanuit de GuardData omgeving snel teruggebracht.
– Reduceer kosten  Verlaag kosten van hard-, software en beheer voor databescherming doordat u zelf niet hoeft te investeren in een uitwijk-/ replica omgeving. In plaats hiervan kiest u voor een beheerde dienst waarbij u alleen betaalt voor de daadwerkelijk verbruikte dataopslag.
– Ondersteuning back-up  GuardData biedt ondersteuning voor back-up replicatie met Veeam en Virtual Storage Appliance van Hewlett Packard Enterprise.  >>lees meer (link naar techniek pagina).

Praktijkvoorbeeld
Een zakelijke dienstverlener uit Amsterdam maakte dagelijks back-up naar disk. Voor extra zekerheid werd er daarvan ook een secundaire back-up naar tape gemaakt om data ook buiten te muren van het bedrijf te bewaren. Met GuardData Back-up Replicatie heeft klant een efficiëntere manier gevonden voor bewaren van zijn secundaire back-up. Zijn uitdagingen met betrekking tot tape back-up, zoals back-up windows, capaciteit en risico’s op verlies van tapes zijn hiermee opgelost.