Data Hosting

Data Hosting is binnen het GuardData portfolio de verzamelnaam voor beheerde dataopslag. U kiest voor Data Hosting als u een veilige, beheerde locatie zoekt voor het opslaan van uw data. Als extensie van uw eigen opslagssysteem, of als primaire locatie voor uw data.

Wat is GuardData Data Hosting ?
GuardData Data Hosting biedt u een professionele uitbreiding op uw lokale dataopslag. U kunt Data Hosting ook inzetten als volwaardig alternatief voor lokale opslagsystemen. Of u nu een veilige plek zoekt om data te archiveren of om tijdelijk gebruik te kunnen maken van centraal toegankelijke opslagcapaciteit, Data Hosting biedt u de mogelijkheden.
Waarvoor kan ik het inzetten ?
– Als e-depot (archief)  Stel archiefdata veilig door het op te slaan in een beheerde omgeving waarbij u alleen betaald voor de hoeveelheid data die u opslaat.
– Voor tijdelijke opslagcapaciteit  Breng tijdelijk grote hoeveelheden data onder op een centraal toegankelijke omgeving. Bijvoorbeeld voor datamigraties of big data analyses.
– Als secundaire (remote) opslaglocatie  Reduceer uw on-site opslagcapaciteit en gebruik GuardData Data Hosting als verlengstuk van uw primaire dataopslag.
Lange termijn-dataopslag U kunt Data Hosting inzetten als lange termijn-dataopslag. Het verschilt dus van back-up systemen die bedoeld zijn voor dataherstel bij problemen. Een data-archief richt zich specifiek op het veilig bewaren van data die niet actief gebruikt wordt.

U kunt uw data overbrengen naar de GuardData Data Hosting dienst via internet. De GuardData omgeving ondersteunt uiteenlopende protocollen voor datatransfer, zoals (HPN)SCP, SFTP, rsync en GridFTP. Deze protocollen werken zowel in een Linux- als in een Windows-omgeving. U kunt via SSH inloggen op het data-archief en via de command-line uw data beheren.

De voordelen van GuardData Data Hosting:
– Vereenvoudig uw databeschikbaarheid  Wij zorgen voor het technische platform voor de opslag van uw data. Geen zorg meer over capaciteit, hard-, software en beheer.
– Creëer zekerheid  Maximale zekerheid over de beschikbaarheid van uw data door gebruik te maken van een enterprise opslag-omgeving. De GuardData omgeving is volledig redundant en encrypted.
– Reduceer kosten  Verlaag kosten van hard-, software en beheer voor databeschikbaarheid doordat u zelf niet hoeft te investeren in opslag- of archiefsystemen. In plaats hiervan kiest u voor een beheerde dienst waarbij u alleen betaalt voor de daadwerkelijk verbruikte dataopslag. Ook als u hier maar een korte periode gebruik van wil maken.

Praktijkvoorbeeld
Een accountantsorganisatie uit Utrecht had een groot archief, zowel digitaal als op papier. Na digitalisering van alle papieren dossiers, werden alle digitale dossiers gearchiveerd in de GuardData omgeving. Dossiers zijn nu centraal beschikbaar en voor jaren veilig opgeslagen.