Waarom cloud storage?

Virtualisatietechnologie heeft bijgedragen aan de commoditization van server rekenkracht. Virtual Machines kunnen nu relatief moeiteloos op afroep worden verkregen, zowel in het datacenter als in de cloud. De vier muren van het Datacenter beginnen te vervagen als hybrid cloud computing het voor uw bedrijf mogelijk maakt om ad-hoc op vraag in te springen met het efficiënt toekennen van application workloads . In het kort, rekenkracht is effectief een vanzelfsprekende voorziening geworden.

Insgelijks moeten ook dedicated dedicated storage instructure silos ruimte maken voor flexibelere oplossingen om in te kunnen springen in de steeds competetievere markt. Vaak is overtollige opslagcapaciteit gekocht om het bedrijf in te dekken tegen risico’s. Dit neigt tot onderbenutte capaciteit en een onnodig hoge TCO. Het is tijd voor nieuwe manieren van aanschaf en beheer van opslag om te voldoen aan de steeds hoger wordende eisen van de business en bijkomende efficiëntie doelstellingen te behalen.

De eindeloze tech-refresh cirkel, capiciteitsupgrades, plus het feit dat storagebeheer geen core functie is voor veel bedrijven zorgt ervoor dat veel bedrijven storage als een dienst willen afnemen.  Het vaak complexe onderhoud van het datacenter draagt niet direct bij aan de business. Echter is deze storage wel een essentieel onderdeel voor uw bedrijf.

De oplossing voor bovenstaande problematiek is simpel en veilig beschikbaar. Storage afnemen als een dienst. Bijkomende voordelen hierbij zijn de schaalbaarheid en een een vele lagere TCO.